Let's Talk About It: Σχέσεις Εξ Αποστάσεως

0 Comments



Τι κάνεις όταν η ύλη από τα μαθήματα που δίνεις σε 2 μέρες δεν τελειώνει και ο καιρός δεν θέλει να σταματήσει ούτε για δευτερόλεπτο να βρέχει;;; Ναι ναι... Υπάρχουν οι γνωστές λύσεις του καφέ με φίλους σε σπίτια μέσα στην ζεστασιά, η ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι βλέποντας την βροχή να πέφτει στο τζάμι, λιώνοντας στο Κασετόφωνο όλα τα τραγούδια από την playlist Cloudy Days και άλλες τέτοιες πολλές λύσεις για εμάς τις ρομαντικές ψυχές.

Αυτό όμως που αποζητάμε είναι η συντροφιά. Και τι πιο ρομαντικό από το να χουχουλιάζεις στο ζεστό σου αφράτο κρεβατάκι, αγκαλιά με το αγόρι σου, έχοντας για soundtrack τον ρυθμό τις βροχής...

Το χειρότερο όμως δεν είναι η μία μέρα που θα περάσεις μακριά του και θα παρηγορήσεις τον εαυτό σου βλέποντας μια ρομαντική ταινία. Τα δύσκολα έρχονται όταν περνάει μήνας και η μόνη επαφή που έχετε είναι μέσω διάφορων εφαρμογών για κινητό, tablet, laptop και όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή υπάρχει. Η απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατήσεις αυτήν την ελάχιστη επαφή που μπορείς να έχεις μέσω ενός μηνύματος όταν ξυπνήσεις, διαφόρων παιχνιδιών που μπορεί να σκαρφιστείς για να έχεις έξτρα χρόνο μαζί του τα απογεύματα και τεράστιες συζητήσεις από τον Άλαν Τούρινγκ μέχρι και για το σωματίδιο Χιγκς, ώσπου να σε πάρει ο ύπνος με το λάπτοπ ανοιχτό.

Παρ' όλα αυτά κανείς ποτέ δεν θα παραδεχτεί το πόσο δύσκολη είναι αυτή η απόσταση. Έχουμε εμείς οι άνθρωποι αυτήν την τεράστια ικανότητα να τα κρύβουμε όλα μέσα μας, προσπαθώντας να πιαστούμε από αυτές τις μικρές στιγμές που έχουμε με τον άλλον και να κοροϊδεύουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας λέγοντας πως αυτό το λίγο μου φτάνει. Μέχρι που φυσικά αρχίζουν όλα να μας φταίνε, η γκρίνια γίνεται καθημερινή συνήθεια και φτάνουμε σε ένα σημείο που όσο και να προσπαθούμε δεν μπορούμε να ξεγελάσουμε τους εαυτούς μας.

Από την άλλη μπορεί κάλλιστα κάποιος να μου πει πως υπάρχουν τέτοιες σχέσεις που αντέχουν στον χρόνο. Αυτές, λοιπόν, είναι σχέσεις στις οποίες και οι δύο προσπαθούν για να τις κρατήσουν ζωντανές. Όταν υπάρχει θέληση και από τις δύο πλεύρες, τότε μπορείς να πεις, με λίγη παραπάνω σιγουριά, πως μπορεί και να κρατήσει. Είναι σημαντικό να βλέπεις μια προσπάθεια και από την απέναντι πλευρά. Τότε μόνο θα πάρεις και εσύ δύναμη και θα πεις πως ναι, αξίζει όλη την προσπάθεια και την υπομονή του κόσμου.

Γιατί μην ξεχνάμε πως μπορεί μια μέρα, σαν την σημερινή, να χτυπήσει η πόρτα μας και να μας περιμένει ο άνθρωπος μας με μια σακούλα στο χέρι γεμάτη σοκολάτες, χαρτομάντιλα και φυσικά ταινίες όπως Τα Καλύτερα Μας Χρόνια.

0 σχόλια:

Από το Blogger.